• Életképek a Művészetek völgyéből 2015 - Szeresd a Magyart Pont és Vásár

  Hozzáadva: 2015.07.27. 09:06

  A Szeresd a Magyart Információs Pont és Vásár Kapolcson, a helyi értékek udvarában is bemutatkozik. Az udvar közepén álló kisházban Védjegyes Termékek Vásárát is berendezték – kaphatóak többek közt Balaton-felvidéki prémium borok, Csalló Pálinka, termelői mézek, Puskás-termékek, mézeskalácsok. Újdonságként egyedi tervezésű üveg ékszerek is érkeztek az Ajka Kristálytól, melyeket az elsők között kínálnak a völgy látogatóinak.

  Tovább

 • „Legyen egy pont, ahol rátalálunk a kincsekre” – „Szeresd a magyart” Információs Pont és Vásár nyílt Veszprémben

  Hozzáadva: 2015.05.08. 16:19

  Az országban elsőként Veszprémben nyílt hungarikumokat, nemzeti- és megyei értékeket népszerűsítő információs pont. A „Szeresd a magyart” Információs Pont és Vásár névre keresztelt létesítményt V. Németh Zsolt hungarikumokért felelős államtitkár és Porga Gyula polgármester adta át ünnepélyesen 2015. május 8-án. A létrehozók célja az volt, hogy létesüljön egy olyan hely, ahová betérve, a Veszprémbe érkező turisták megismerhetik a város-, a megye- és nemzetünk értékeit, és ahonnan igazi kincsekkel térhetnek haza.

  Tovább

 • Emlékezés a koronaőrökre: „A Szent Korona értékéből fakadóan szent volt, őrzése pedig a legnagyobb kiváltság a katonai pályán”

  Hozzáadva: 2014.12.04. 15:20

  A Szent Koronát nem úgy hozták Veszprémbe egykor a koronaőrök, hanem kísérték. Ugyanis Magyarországon, ellentétben más nemzetekkel, nem a királyoknak volt koronája, hanem a Szent Koronának volt királya. Őrzői fontosabb feladatot láttak el, mint a királyi udvar védelmezői – mondta Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke Veszprémben a koronaőrök tiszteletére tartott megemlékezésen.

  Tovább

 • Hungarikum Ünnep Veszprémben

  Hozzáadva: 2015.04.20. 15:29

  Veszprém forgalmas főutcáján a Szent Imre tér adott otthont az első alkalommal életre hívott hungarikum ünnepnek szombaton. A Pannon Értékteremtők és Hagyományőrzők Közössége Egyesület által rendezett rendezvényen bemutatkoztak helyi és térségbeli termelők, a kirakodók kínálatának köszönhetően megelevenedtek nemzeti értékeink és a hungarikumok is.

  Tovább

 • Hungarikum Klubok Közössége alakult Veszprém megyében

  Hozzáadva: 2014.11.13. 15:08

  2014. szeptember 10-én indult útjára a „Veszprém Megyei Hungarikum Klubok Közössége” című rendezvénysorozat a Nemzeti Művelődési Intézet Megyei Irodájának rendezésében Nemesvámoson. A program megvalósulásának szakmai támogatója a Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány.

  Tovább